Heippa!

Meidän viikko ensin Innsbruckissa ja sen jälkeen Vorarlbergissä kului ihan mahtavasti! Oli kyllä yksi ihan parhaista viikoista koko vuoden aikana :) Ensinnäkin mentiin Innsbruckiin jo edeltävänä viikonloppuna ja ehdittiin oikein hyvin ihmetellä sitä kaupunkia ja nauttia tosta mahtavasta säästä! Aurinko paisto ihan kirkkaalta taivaalta ja oli oikeastaan tosi lämmintä. Käytiin myös tekemässä minivaellus yksi päivä ja olipa se kivaa taas olla vähän metsässä :) Toi eka viikonloppu vietettiin aikalailla keskenään meijän Wien vapaaehtoisten kanssa, mitä välillä vähän nähtiin noita vapaaehtoisia Innsbruckista. Itseasiassa nukuttiin yhden niistä kämpillä, mutta eipä me sitä ihan hirveesti ehditty näkemään! :D Innsbruck on todella erilainen kaupunki kun Wien: vuoret ympäröi ihan joka puolella ja se kaupunki on oikeastaan tosi pieni, melkeen kaikkialle pääsee kävellen. Tosi kaunis myös ja vaikuttaa melko yläluokkaiselta. Siellä ne mummot huiski menemään turkit päällä ja naama ja hiukset viimesen päälle laitettuna :) Tirolilaisten ja Innsbruckilaisten sanotaan tosin olevan vähän rasistisia, koska ne vaan elelee keskenään siellä vuorten kolossa... En näin lyhyellä visiitillä ehtiny huomaamaan, mutta ne ketkä asuu tuolla kertoi että aina ollaan kiinnostuneita että mistä olet tulossa yms, mutta ikinä ei unohdeta kysyä millon oot lähdössä pois :DD

WP_20150131_006.jpg

WP_20150131_001.jpg

WP_20150131_013.jpg

Alotettiin meidän Mid term meeting siis maanantaina ja olipahan taas hulppee paikka missä tää kyseinen koulutus oli! Lisäksi se sijaitsi vähän korkeemmalla joten maisemat oli myös aika hyvät ihan ikkunasta ihmeteltynä. Valmiit ruuat neljäksi päiväksi oli myös enemmän kun jees, varsinkin kun siellä oli ihan mielettömän hyvät salaatiti. Vorarlbergissä selvittiin lähes ilman ruokaa, kun tuli niin hyvin tankattua tuolla koulutuksessa :D Sieltä paikasta mulla ei ole kun seuraava kuva, mutta eiköhän sekin jo jotain kerro :)

WP_20150202_001.jpg

Koulutus kokonaisuudessaan oli ihan todella hyödyllinen, pohdittiin paljon meidän omaa olemista ja edistymistä projekteissa, mutta tällä kertaa aika paljon yksinään. Tai siis tottakai oltiin samassa tilassa ja näin, mutta oli aikaa semmoiselle omalle pohdinnalle. Ja tottakai mietittiin myös niitä asioita mitä vielä haluaisi muuttaa ennen oman EVS:än loppua. Mä oon alkanut nyt näkemään tän kokonaisuuden ja jos mulle joku puhuu EVS:ästä niin en ensimmäisenä ajattele mun projektia, vaan sitä kaikkea muuta mitä täällä on. Se projekti tuntuu oikeastaan olevan se helppo osuus täällä, sinne vaan mennään joka päivä ja toivottavasti jotain edistystä tapahtuu ja on avuksi. Sen sijaan oman vapaa-aikansa järjestäminen ja muun elämän organisoiminen tuntuu ainakin mulle olevan hankalampaa. En ehkä ikinä kehu itteäni, mutta nyt on pakko sanoa että oon ylpeä itsestäni ja siitä miten oon saanut mun asiat täällä järjestettyä! Mulla on ihan mahtavia ystäviä täällä ja elämä rullaa kivasti. Jostain syystä oon myös lopettanut asioista stressaamisen. Oon ennen ollut henkilö joka stressaa asioista varmaan hyvin paljon keskivertoa enemmän, mutta nyt ei ihan pienet asiat mietitytä. Täydellinen tasapaino, täältä tullaan! :D

Koulutuksessa meille oli kivasti jätetty aikaa myös hengailla ihan vaan keskenään, koska toi meidän ryhmä ainakin toimii ihan todella hyvin! Siispä kun yksi aamupäivä oli kokonaan vapaa Innsbruckiin tutustumiseen, suunnattiin ylösylös vuorelle. Matka taittui noin 15 minuutissa hissin turvin, eli kauheasti vaivaa ei tarvinnut nähdä... Oli se tosin kyllä aika hintavaakin, kun alennuksen kanssa maksettiin 20 euroo. Mutta kaiken ton rahan arvoista koska ne maisemat oli ihan mielettömät!

WP_20150203_005.jpgWP_20150203_003.jpgWP_20150203_014.jpg

Oli pieni ihminen hyvin iloinen tuolla huipulla! Korkeutta oli siis 2256 metriä. Ja taisin ehkä tuolla päättää että jos joskus lähden opiskelujen aikana Eurooppaan vaihtoon, niin tahtoo jonnekkin missä on alpit! Laskettelemaan ei ehditty tällä kertaa, mutta vitsi kun ois tehny mieli mennä!

WP_20150203_002.jpg

Onneksi ulkoiltiin kuitenkin hyvinkin paljon tuolla koulutuksen aikana, leikittiin lumessa, käytiin liukurimäessä ja oltiin lumisotaa tottakai :) Näille etelän vahvistuksille se on tietysti ihmeellistä että on lunta ja mitä kaikkea sillä voikana tehdä... Kaikki ei tosin ehkä hallinnu ihan kaikkia lajeja, kun toi mun turkkilainen kämppis laski liukurilla kiviseinää päin. Onneksi ei käyny mitään :D

Innsbruckista matka jatkuikin sitten Vorarlbergiin eli ihan läntiseen Itävaltaan. Muutama noista vapaaehtoisista ketkä oli meidän kanssa tuolla koulutuksessa asustelee siellä ja onhan muuten aika erilaista siellä!

WP_20150206_001.jpg

WP_20150206_004.jpg

Toi projekti tarjoaa siis asuntoja ja työtä kehitysvammaisille. Tuolla asustelee siis kaikki mahdolliset eläimet, joita ne sitten hoitaa ja myös tuottaa lihaa, maitoa, kasviksia, munia yms. itselleen käytettäväksi sekä myyntiin. Vitsi kun siellä oli kotoisa ilmapiiri ja muutenkin homma näytti toimivan. Noille vapaaehtoisille tosin haasteen tekee se, että ne asuu tuolla samassa paikassa, joten yksikin ilta yksi näistä paikan asukkaista päätti tulla visiitille ja se olikin sitten ihan oma numeronsa :) Mutta olipa hauskaa nähdä ihan erilainen työskentely & asumisympäristö kun mihin me ollaan täällä totuttu.

Koska tossa kyseisessä kylässä ei ole ihan hirveästi nähtävää noin muuten niin päätettiin sitten lähteä käymään LIndaussa Saksan puolella.Lindau.jpg

Ja pyhpah, niillä ei ollu Suomen lippua ollenkaan tossa rivistössä! Mutta oli siis varmana ihan kiva kaupunki, mutta hyvin epäkivaa siitä teki karmiva tuuli... Oli varmaan muutenkin -2 ja ihan järkyttävän kamalan hirveä tuuli! Ehkä paras osuus oli siis se kun mentiin kahvilaan ja oli lämmintä :) Hahaha, elämän pienet ilot ja silleen.

Vikana iltana lähdettiinkin sit ulos ja näin jotain ihan mystistä. Täällä on siis karnevaaliaika meneillään ja siellä keskustassa oli ihan hirveä määrä orkestereita, joilla oli kaikilla semmoset naamiaiskamppeet päällä! Olin ihan toodella hämmentynyt mutta olipa se hauskaa :) Sit niillä oli vielä afterpartyt ja sielläkin ne vaan jatko soittamista... Mutta oli superhauskaa!

WP_20150207_004.jpg

WP_20150208_002.jpg

Seuraavana päivänä 6 tunnin junamatka ei enää ollutkaan superhauskaa, mutta selvittiinpä kuitenkin! Kaiken kaikkiaan oli ihan mahtava reissu ja siksi paluu Wieniin ei napannut sitten ollenkaan... Oon myös ymmärtänyt että mä viihdyn paremmin pienemmissä kaupungeissa, Wienissä on vähän liian paljon hulinaa mulle :) Mutta löytyipähän täältäkin viikonloppuna kivaakivaa, kun oli ravintolapäivä! Juuhuu hyvä Suomi sitä todellakin vietetään muuallakin kun siellä. Tosin koko Wienissä taisi olla 7 paikkaa ja kukaan toinen vapaaehtoinen ei ollut koskaan kuullutkaan tästä konseptista ja sainkin sitten vastailla ihan ahkerasti kaikkiin kysymyksiin. Oikeastaan tää oli munkin eka kerta osallistumassa ravintolapäivään, kerran oon ollut kokkailemassa :)

ravintolap%C3%A4iv%C3%A4.jpgWP_20150215_004.jpg

Tää paikka oli ihan mahtava ja ihan vaan sen takia että niillä oli tuli! Voi vitsi kun voi tuoksu tuoda niin paljon muistoja. Siellä oli myös kiva puu, jota pytsyi hyvin halailemaan :) Taisi se ruokakin olla ihan hyvää, mä skippaisn tän paikan ruuan.

WP_20150215_001.jpg

hodareita & hamppareita. Ei ehkä kaikista esteettisin näkymä, mutta oli hyviä!

WP_20150215_002.jpg

WP_20150215_003.jpg

Kahvihifistelyä! Niillä oli sama kahvi valmistettuna kolmella eri tavalla ja maistu kuulema tosi erilaisilta... Olin ihan innoissani tästä vaikka en ite juokaan kahvia :) Ja ihme vempele niillä oli sen kahvin valmistamiseen, näytti enempi semmoselta laboratorio matskulta.

WP_20150215_005.jpg

Ja viimeisenä vähän makeeta :) Höhöö toi mun pöllö muffinssi oli niin hulvaton. Mutta oli tosi kiva huomata että täälläkin ideasta oltiin saatu hyvin kiinni ja etenkin meille oli kivaa se että myös hinnat oli todella kohtuullisia. Esim tosta muffinsista maksoin 1,50 ja teestä 50 senttiä. Mikä taas oli harmi oli se että noissa paikoissa ei näyttänyt ihan hirveästi olevan vierailijoita... Me kierrettiin noista paikoista 4 ja ainut missä oli oikeasti jonoa oli toi tulipaikka :) Sillä muuten myös sattui olemaan suomalainen nimi, mutta unohdin kysyä että miksi. Mutta joo on Wienissäkin kivaa, ainakin jos uskoo viime sunnuntaita. Ensi viikonloppukin on jo kokonaan ohjelmoitu, että eiköhän sekin tule olemaan hyvin paljon kivaa. Kuullaan taas!

-Emmi