Heipäheiii!

Kauheesti on kaikkea tekemistä aina viikonloppusin, kun viikot taas menee aina rauhallisemmissa merkeissä. Viikonloppusin ois ihan aamusta iltaan tekemistä ja yleensä pitää valita asioiden välillä. Viikolla ongelmana on tosiaan se että suurin osa ihmisistä on töissä sillon kun mä oon vapaalla :) Noo, jos se kielikurssi nyt onnais niin eipähän tarvii miettiä enää vapaa-ajan ongelmia kun se vapaa-aika menee sit vähän siinä!

Pari viikkoa sitten viikonloppuna oli Weinwanderweg täällä Wienissä ja käytiin siellä Suomi porukalla vähän pyörimässä. Paljon oli ainakin ihmisiä liikkeellä ja oli ihan hauska kävellä tuolla ja ihmetellä lisää viiniviljelmyksiä.Toi reitti oli yhteensä jonkun reilu 10 kilsaa, mutta me taidettiin lopulta kävellä siitä joku kuusi ja sen jälkeen lähdettiin syömään. Mutta se reitti oli kyllä oikein mukava, ainut vaan että se nousi melkoselle kukkulalle ja en ollut ihan semmoseen hikiliikuntaan varautunut :) Oli mulla kuitenkin vaelluskengät jalassa. Tää oli siis eka kerta mulle täällä kun nään enemmän kun kaksi suomalaista samaan aikaan ja voi jestas kun mä olin hämmentynyt. Yritin monesti esimerkiksi vastata englanniksi suomen sijasta :) Ja se oli ihan ylikuormittavaa kun pystyy ymmärtämään ihan kaiken mitä ympärillä puhutaan!

WP_20140928_019-normal.jpg

WP_20140927_003-normal.jpg

WP_20140927_001-normal.jpg

Tuoltahan sitten vielä jatkettiin yhen suomalaisen kämpille ja sieltä siirryttiin baariin. Mä lähin kuitenkin jo ihan hyvässä vaiheessa takas kämpille ja sunnuntai menikin sitten aikalailla lepäillessä :) Huh ja suomalaisten juomatahti on aika hurja, tulipahan taas huomattua! Sunnuntaina illalla lähin kuitenkin vähän kävelee ja onneks lähin koska oli aika kiva ilma.

WP_20140928_025-normal.jpg

Viime viikonloppuna olinkin lauantaina hurjat 9,5 tuntia töissä ja sunnuntaina suunnattiin Bratislavaan Kerttulin kanssa. Alunperin meidän oli tarkotus mennä joidenkin aupairien kanssa, joiden kanssa olin treffannut aikasemmin viikolla, mutta lopulta ei sit löydettykään toisiamme sieltä :) Noo, eipä se mitään oli tosi kiva ja rento päivä kuitenkin. Toi kaupunkihan oli ihan hauska ja vanha kaupunki tosi symppis, mutta muuten siellä on vähän nähävissä menneiden aikojen vaikutus. Ja hurja määrä kodittomia ihmisiä kaduilla. Sieltä oli ilo kadonnut. Mutta löydettiin ihan huippumahtava kahvila, jonka takia Bratislavaan pitää päästä uudestaankin!

Wien%20032-normal.jpgWien%20014-normal.jpgWien%20018-normal.jpgWien%20031-normal.jpgWien%20023-normal.jpgWien%20020-normal.jpg

Ja muistakaa että kadulle ei saa pissata!

Wien%20016-normal.jpg

Tavattiin myös hassu pappa hautausmaalla, joka olisi kovasti halunnut meille jutella, mutta kun ei oikein löytynyt yhteistä kieltä. Keskusteltiin sitten italian, ranskan, venäjän, saksan ja englannin sekotuksella ja voi kun hyvin ymmärrettiin toisiamme :) No ei todellakaan, mutta pappa näytti iloiselta sen jälkeen. Jotain se tosin puhu Babyloniasta ja ei ihan tajuttu sitä kohtaa, kunnes nähtiin baari jonka nimi oli Babylonia :DD!

Ja sitten se ihana kahvila, johon täytyy pääsät uudestaankin. Hämmennyimme tosin kovin kovasti kun tilattiin kaakaot, mutta paikalliseen tapaan  se olikin sitten sulatettua suklaata. Ja siis se oli niin jäykkää että sitä oli mahdotonta juoda :D Siitäpä sitten vaan syömään kupillinen suklaata! Mutta tuolla paikassa on joskus myös live musaa ja jotain tapahtumia niin pohdittiin että tonne vois joskus mennä vaikka yöksi.

Wien%20027-normal.jpg

Wien%20028-normal.jpg

Ja Bratislavaan pääsee täältä 6 eurolla suunta, eli eipä kauheesti köyhdytty tosta reissusta!

-Emmi