Hupsis, tästä kaupunkikierros päivästä onkin kulunut jo kaksi viikkoa jolloin käytiin Camillan kanssa Schönbrunissa, katsomassa Hundertwasserhausia ja Cafe Mozartissa. Noo, ehkä parempi myöhään kun ei milloinkaan :) Camilla on siis vapaaehtoinen Tanskasta, joka kyllä lähti tänään kotiin, kuten aika moni muukin. Tällä hetkellä meitä vapaaehtoisia on täällä Wienissä n. viisi ja sitten Syyskuun alussa saapuu iso joukko uusia. Myös toinen kämppiksistä lähti tänään ja tämmöisellä reippaalla kolmen tunnin varoitusajalla saadaan tänne uusi kämppis. Täytyy sanoa, että tää järjestö täällä päässä ei ihan aina kauheasti kerro suunnitelmistaan.

Mutta Schönbrunn oli oikein kivan näköinen, ja sieltä kukkulalta näki oiiiiikein kauas. Ehkä voisi joskus mennä tonne turisteilemaan paremmalla ajalla, niin tietäis enempi jotain historiajuttujakin. Nyt siis vaan käveltiin tuolla pihalla ja ihmeteltiin :) Tuolla on myös eläintarha, jossa asustelee mm. isopandoja.

Wien%20055-normal.jpg

Wien%20059-normal.jpg

Toi ylempi on kuva on ihan vaan tollasesta pikkusesta piharakennuksesta

Wien%20061-normal.jpg

Siinäpä sitten itse linna ja kaupunki sen takana.

Sitten suunnattiinkin Hundertwasserhausille, joka on semmoinen vähän hupsunnäköinen talo. Talon on suunnitellut  Friedensreich Hundertwasser ja se toimii ihan asuintalona. En mä kyllä tiedä että onko se kauheen kiva paikka asua, kun turisteja parveilee etupihalla kellon ympäri. Voi ainakin mennä parvekkeelle vilkuttelemaan valokuvaajille :) Käytiin myös katsomassa taidenäyttely kengistä, joka olikin aika villi. Mä ajattelin että se on ihan vaan ihmeellisiä kenkiä, mutta siellä olikin kaikkea ihan mystistä. En olis uskonut että voi tulla paha mieli kun katselee kenkiä, mutta osa oli hyvinkin kantaaottavia. Sen taidetalon oli suunnitellut toi samainen tyyppi joten olihan se talokin ihan näkemisen arvoinen. Siellä oli semmoset aaltoilevat lattiat, niin oli vähän hassua kävellä.

Wien%20073-normal.jpg

Wien%20069-normal.jpgWien%20067-normal.jpg

Iltapäivällä mentiin sitten Cafe Mozartiin joka on ihan huippukuuluisa kahvila Wienissä. Oli aika hyvä ensikosketus Wieniläiseen kahvilakulttuuriin. Piti sitten kokeilla Apfelstrudelia vaniljakastikkeen kanssa ja oli kyllä aikas hyvää. Eikä onnistuttu törmäämään töykeisiin tarjoilijoihinkaan vielä. Ehkä ne on vähän ystävällisempiä tommosissa turistipaikoissa.

Wien%20074-normal.jpg

Viime viikko töissä sujui jälleen oikein mukavasti ja perjantaina olin niin kiireinen siellä, että huhhuh. Koko ajan oli jotain tekemistä ja leivoinpa sitten vielä mokkapaloja jälkkäriksi. Mutta oli kyllä ihan kiva vaihteeksi tollainen päivä että oli paljon tekemistä, kun yleensä se on vähän sellasta hengailua vaan. Vaikka kyllä mä tykkään myös hengailla niitten asiakkaiden kanssa tosi paljon. Siellä projektissa kaikki on aina tosi iloisia kun mä leivon jotain ja sitten ne on aina ihan että wow. Ja sitten ne kehuu kauheesti ja mä oon silleen että joo no toi nyt vaan on tollanen. Koska oon oikeesti tehny ihan vaan perusjuttuja. Mutta niiden mielestä mokkapala nimi oli kauheen hauska ja sitten ne työntekijät ja asiakkaat yhdessä toisteli sitä koko loppuillan :)

Viikonloppuna olikin sitten Donau insel fest, joka oli ihan vaaaltava. Siellä käy kuulemma yli 5 miljoona ihmistä viikonlopun aikana ja se onkin kuulemma toiseksi suurin tommonen tapahtuma maailmassa. Oltiin siellä Lauantai iltana muiden vapaaehtoisten kanssa ja täytyy kyllä sanoa että olipas tosi tylsää. Nää vapaaehtoset ketä täällä nyt on ollu tän vikan kuukauden on ehkä vähän väsähtäneitä :) Noo nepäs nyt lähtikin kotiin. Oli ne siis oikein mukavia, mutta ei vaan jotenkin oikein napannu. Sen sijaan eilen olin couchsurfing tapaamisessa ja siellä oli oikein mukavaa :) Lähdettiin siitä sitten vielä tuonne kyseisille festareille, mutta sitten tuli vähän mutkainen matka ja meni vähän hassusti. Kun mun piti nähdä Camilla mutta mentiin sitten vähän ristiin ja sieltä on ihan mahdoton löytää ketään :) Mutta joo vois kyllä mennä uudestaankin, toihan on siis joka sunnuntai ja sunnuntait on mulle just hyviä päiviä tollaseen.

Huomenna saapuukin Kaisla ja Keskiviikkona sitten Inari. Onpas kivaa nähdä niitä! Ai niin ja Suomesta kuului hyviä uutisia kun sain tiedon että mut on valittu Tamkiin sosionomiksi. Nyt ongelma on vaan se että mulla on myös paikka siellä Laureassa siinä enkunkielisessä koulutusohjelmassa ja nyt pitäis osata päättää. Tällä hetkellä kallistun vähän enempi kyllä Tampereen suuntaan :) EVS- ohjelma on siis tarkoitettu nuorille joilla ei ole korkeakoulupaikkaa, mutta koska mä aloitin täällä ennen kuin tiesin koulupaikkojen tuloksista, niin pystyin luonnollisestikin osallistumaan.

Heippaheii!