Juuhuu!

Pari viikkoa sitten kävin tekemässä mun toisen rekisteröitymisen täällä Itävallassa ja nyt saa sitten ihan luvallisesti pysyä täällä pidempäänkin. Olin tuolla paikalla puol tuntia avaamisen jälkeen ja mun vuoronumero oli jo 98 :) Toi eka jonohan kulki yllättävän nopeasti ja selvisinkin siitä noin 45 minuutissa. Se ikävä puoli tosin oli että ton ekan jonon jälkeen pääsi toiseen jonoon, jossa sitten menikin se 2 tuntia. Oli kyllä vähän puuduttavaa ootella siellä yhteensä 3 tuntia vaikka oishan siihen pitänyt osata varautua. Etenkin se tuntu jotenkin hölmöltä, kun siihen paperin tekemiseen meni noin minuutti, kun vihdoin pääsin sinne virkailijan luokse. Mutta ilmeisesti tuolla paikassa myönnettiin myös ihan pysyviä oleskelulupia niin joillain se otti ihan tosi pitkän ajan

WP_20140911_001-normal.jpg

Viikko sitten olikin mun arrival training näin kolmen kuukauden jälkeen :) No parempi myöhään kun ei millonkaan ja ehkä mä jopa sain siitä enempi irti kun ne jotka on ihan alussa projektiensa kanssa. Koin ton koulutuksen kyllä ihan tosi hyödyllisenä ja oli ihan huikeeta huomata miten paljon saksaa pystyy ymmärtämään kun joku ei-natiivi puhuu sitä. Pystyin siis ymmärtämään lähes kaiken mitä ne saksaa osaavat vapaaehtoiset puheli toisilleen, tottakai kieli on paljon helpompaa silloin jos se ei oo kummankaan äidinkieli. Noo, palasin kuitenkin hyvin nopeasti takaisin maanpinnalle mun saksan kielen taitojen suhteen, kun menin mun projektiin ja siellä ne puhuu niin mystisillä murteilla että voi jestas! :) Mutta toi koulutus oli siis hyvin paljon oman projektin pohtimista ja sitten pohdittiin myös jotain yleisimpiä ongelmia yhdessä. Ja ne korosti tosi paljon sitä että EVS ei oo vaan se projekti vaan myös kaikki muu eläminen mikä tapahtuu täällä Itävallassa. Ja oli kyllä ihan huippua tavata muita vapaaehtoisia ympäri Itävaltaa ja varmasti meen niiden luokse kyläilemään ainakin Insbruckiin ja Salzburgiin.

WP_20140913_002-normal.jpg

Mä jotenkin oletin että me oltaisiin jossain nuorisotalolla ja kokkailtaisiin ruuat itse, mutta täällä olikin vähän eri meininki. Nukuttiin nimittäin hotellissa ja syötiin kaikki ruuat ravintolassa! Ja se ruuan määrä oli jotain ihan jäätävää. Aina kolme ruokalajia, ja oli hieman tuhti olo lounaan jälkeen kun eka syö alkukeiton, sit ison pääruuan ja jälkkärin. Lisäksi aina kun oli tauko niin mystisesti oli ilmestyny jotain leivonnaisia ja hedelmiä pöydälle. Ei ollu nälkä pariin päivään ton jälkeen! Ehkä toi oli vedetty jo vähän överiks, koska ei kukaan jaksanu ikinä syödä sitä kaikkee ruokaa.

Viime viikonloppu kuluikin sitten tämmöisissä maisemissa:

WP_20140921_004-normal.jpgWP_20140921_006-normal.jpgWP_20140921_003-normal.jpgWP_20140921_002-normal.jpgWP_20140921_009-normal.jpgWP_20140921_007-normal.jpg

Täällä wienissä meillä on se Coala systeemi eli kaikilla on joku nimetty "kaveri" täällä jo ennen kun ne saapuu. Yksi noista meidän Coalista sitten ehdotti että voitais lähteä viikonlopuksi niiden kesämökille vähän Wienin ulkopuolelle ja se olikin sitten aika huikee paikka. Odotin oikeesti jotain mökkiä, mutta sen Coalan vanhemmat olikin ostanut vanhan maatalon ja rempannut sen kokonaan ja se oli aikas tosi kiva. Tolla alueella siis tuotetaan tosi paljon valkoviiniä ja käytiinkin sitten illalla siinä läheisessä kylässä juomassa lasilliset. Oli ihana päästä hetkeksi pois kaupungista ja käytiin vielä sunnuntaina metsäkävelyllä ja voi että kuinka mä oon sitä kaivannut! Pitää kyllä päästä uudestaan johonkin epäkaupunkeilemaan. Ens viikonloppuna täällä Wienissä on tosin weinwanderweg, joka siis on joku vaellusreitti viinitiloille ja se on yhteensä jonku 10 kilsaa. Kuulostaa niin kivalta että pitää varmaan mennä! Täällä on myös kurpitsa kausi menossa ja siksi sitä saakin melkeen joka ravintolasta. Mutta koska elelen vapaaehtoisbudjetilla niin teinpä sitten itse kurpitsakeittoa eilen. Oli kyllä ihan superhyvää, vaikka kurpitsa ei oo mulle mitenkään tuttu ennestään.

Nyt täällä kämpille hääräilee kaks siivojaa vaihteeksi :) Täällä siis kävi pari viikkoo sitten yks siivousfirma vähän putsailemassa mutta niiltä ei oikein se siivoominen sujunut, niin tulivat sitten uudestaan. Ei onneks oo samat tyypit ja nää näyttää olevan ihan superhuolellisia. Mä nimittäin annoin palautetta että kylpyhuoneen ovi on tahmanen kun siihen on jäänyt jotain pesuainetta ja nyt nää hinkkaa kaikkia ovia täällä ihan hullunraivolla! :DD Onhan ne jo kaksi tuntia täällä viettänyt mutta tällä kertaa näyttääkin siltä että jotain on tapahtunut! Viimeksi ne tais keskittyä lähinnä kahvin juomiseen.

Semmosta tällä kertaa :)

-Emmi