Heippaheii,

Tää viikko on alkuun tuntunut jotenkin hankalalta ja aina välillä ajatukset on jopa eksyneet Suomeen. Alan tuolla töissä turhautua tän kieliongelman kanssa. Ja vielä kun ongelma on se, että suurin osa työkavereista pystyisi puhumaan englantia vallan hyvin, mutta ovat aika haluttomia sitä puhumaan. Ja se pomo kysyy multa joka kerta kun se näkee mut että ymmärränkö mä mistä ne puhuu, vaikka oon sille kyllä monesti sanonut että en oo ikinä opiskellut Saksaa koulussa. Se varmaan haluais että mä olisin joku ihmelapsi ja oppisin kielen kuuntelemalla 4 viikossa :D No onneksi kielikurssi on nyt maksettukin, että 7. päivä heinäkuuta alkaa sitten Saksan kielen opiskelu Deutschakademie:lla. Se kyllä kattaa vaan A1.1:n että pitää sen jälkeen kyllä harkita jos jatkais sitä jossain muualla. Täällä ainakin kansanopistoissa saa opiskella melko edullisesti jos tulot ei ylitä jotain tiettyä rajaa.

Lisäksi nyt alkaa tuntua siltä että vois taas alkaa tutustua uusiin ihmisiin. Alussa oli niin valtava tutustumisähky, että teki vaan mieli lukittautua omaan huoneeseen päivän jälkeen :) Mut eilen yksi tanskalainen vapaaehtoinen laittokin mulle viestiä että vois tehdä jotain joku päivä ja sekös olikin kivaa. Tavattiin siis siellä Haus Panoramalla lauantaina, mutta ei kauheasti ehditty siellä juttelemaan. Wienissä on myös Wienin suomalainen opiskelijayhdistys ja ne järjestää juhannusjuhlat lauantaina! Jos ei oo muita suunnitelmia niin voisin mennä sinne ihmettelemään, vaikka en nyt ihan opiskelija ookaan mutta eiköhän se oo ihan fine :) Sunnuntaina vielä mahdollisesti Couchsurfareiden tapaamiseen.

Nyt suunnataan Kerttulin kanssa jonnekkin päin Tonavan rantaa, täällä alkaa taas säät olla aika lämpimät. Eipä täällä päivisin oo kyllä alle 20 asteen laskenu sen jälkeen kun mä tänne tulin. Mutta en kuitenkaan haluis niitä tuskalämpötiloja mitä täällä oli noin viikko sitten, kun parhaimmillaan oli melkein 40! Huomenna Kerttuli jatkaakin sitten matkaansa, mutta on jo uusia vierailijoita tulossa Heinäkuun alussa :)

Oi ja voi kun tää Suomeksi kirjoittaminen tuntuu aivan todella hankalalta :D Tää on myös ollut eka viikko kun oon puhunut aina välillä vahingossa Suomea. Ja tänään meen muuten töihin leipomaan pullaa, katotaan mitä ne siellä siitä tykkää :)

-Emmi