Juuhuu!

Tänään iski flunssa ja siksi tää päivä menikin ihan vaan kotona löllöilemässä. Sain sentään raahauduttua Saksan kielitestiin ja niin ne totes että pystyn jatkamaan suoraan A2 tasolta, vaikka se A1.2 jääkin nyt siitä välistä. Ja mä luulen että sanaston puolesta ois mahdollista jatkaa jopa B1 tasolta, mut kun mulla ei oo mitään hajua Saksan kieliopista, niin ehkä sitäkin ois ihan jees oppia! Tällä hetkellä mä siis pystyn puhumaan preesensissä ja perfektissä :D Mutta ymmärrys on nyt tehnyt jonkun huiman hyppäyksen eteenpäin ja esimerkiksi tuolla projektissa ollessa suurimman osan ajasta pysyn kärryillä että mistä puhutaan :) Se on sitten tietenkin eri asia että kuinka paljon ymmärrän siitä sisällöstä...

Projektissa sain myös yllättävää palautetta yhdeltä asiakkaalta, kun se sano mulle että on tosi kiva kun mä vaan istun siellä välillä tekemättä mitään :) Se sano että se luo jotenkin rentoa fiilistä sinne, kun kaikki ei koko ajan huiski ympäriinsä. Mulla on myös välillä ollu siellä neulejuttuja mukana ja tää samainen asiakas sano sillon että se on ihan kun meditaatiota sille kattoa kun mä neulon :)) En siis enää ota turhaa stressiä niistä hiljaisista hetkistä siellä projektissa, kun kerran tekemättömyyskin voi olla hyvästä, jos kerran joku siitä nauttii. Ehkä se luo semmoista kodinomaista tunnelmaa tai jotain. Lisäksi se itävaltalainen vapaaehtoinen aloitti viime viikolla ja ihan mukavasti se on sujunut ainakin näin alkuun, vaikka olinkin huolissani siitä että mitenköhän meille kaikille riittää tekemistä. Mutta on ollu tosi rentoo ja jotenkin siellä koko talossa on ehkä vapautuneempi tunnelma nyt kun siellä on enemmän epätyöntekijöitä. Ja se itävaltalainen vapaaehtoinen on siitä tosi mukava että se juttelee mulle tosi paljon toisin kuin ne muut työntekijät. Mutta jännäähän siis on se että se puhuu mulle lähinnä saksaksi, koska sen mielestä on tärkeetä että mä opin :) Nyt kyllä ne muutkin työntekijät on sisäistänyt sen että mä ymmärrän saksaa ja osa onkin vaihtanut kielen aikalailla kokonaan. Yksi niistä työntekijöistä oli kyllä tosi pettyny itseensä kun mä en ymmärtäny kun se puhu saksaa :D Mutta nää keskustelut on edelleen semmosia että mä vastaan englanniksi.

Viime viikolla käytiin ihmettelemässä Badenia, joka on semmoinen itävaltalaisidyllikaupunki tässä suht lähellä. Se on siis ilmeisesti ollut kylpyläkaupunki ja on siellä ainakin hulppee kasino :)

WP_20141008_010-normal.jpgWP_20141008_004-normal.jpg

WP_20141008_005-normal.jpgWP_20141008_015-normal.jpgWP_20141008_006-normal.jpg

Lisäksi oon vihdoin ja viimein saanut aikaiseksi hommata kirjastokortin! Juuhuu, hyvä minä. Siksi sainkin luettua Sofi Oksasen Baby Janen suomeksi ja sit vähän hömppääpömppää. Mutta siis Wienin pääkirjastosta löytyy n. 32 kirjaa suomeksi :)

WP_20140929_005-normal.jpg

Viime viikonloppuna käytiin sit Lainzerin eläintarhassa, joka on siis semmoinen iso aidattu alue jossa pitäisi asustella villejä eläimiä. Me siis nähtiin vaan villisikoja, mutta olihan sekin ihan hauskaa. Muuten toi reissu oli ihan mahtavan onnistunut ja jeee, se oli onnellinen päivä :) Parasta siitä teki ehkä se että me löydettiin leikkipaikka ja mentiin keinumaan ja oltiin ihan lapsia. Mutta voi sitä riemun määrää!

syksy%20sikapuisto-normal.jpgvillivaroitus%20sikapuisto-normal.jpgvillisika%20puistossa-normal.jpg

Bongaa villisika ylemmästä kuvasta! :D

Ja sitten siellä oli tommonen näköalapaikka josta näkyy kirkkaalla säällä piiiitkääälle, mutta toi päivä oli aika sumuinen..

emmi%20%26%20n%C3%A4kym%C3%A4%20Wieniin-

Että semmoista, huomenna Grenzenlos järjestää semmoisen minivaelluksen Hermansskogeliin joka on ehkä Wienin korkein huippu mutta taitaa jäädä nyt väliin, kun vähän tää flunssa painaa... Nyt on kyllä kaikki keinot flunssaan kokeiltu, inkivääriteet ja tällä hetkellä menee rommikolaa :D Jospa se tästä!

heippuheii

-Emmi